Now Reading
Effektivt arbetsflöde i Lightroom

Lightroom är ett riktigt bra program för att få ett snabbt arbetsflöde från kamera till färdigt resultat. Helt enkelt ett av de bästa programmen på marknaden just nu.

Vi har gjort en videofilm som visar hur snabbt det kan gå att arbeta i Lightrooms filtreringsfunktion, och som garanterat kommer spara massa tid åt er när ni jobbar med skarpa projekt.

Lightrooms största styrka tycker vi är att kunna hantera stora volymer av bilder för att man snabbt ska kunna sortera och kategorisera på ett smidigt sätt. Lightroom är inte ett retuscheringsprogram utan ett kraftfullt katalog- och efterbehandlingsprogram (tänk på skillnaden på retusch och efterbehandling).

Illustration på hur ett normalt flöde ser ut för oss:
Både Lightroom och Photoshop utvecklas av Adobe. När vi hanterar stora mängder bilder från ett enda projekt så brukar man först gå igenom vilka bilder som ska med till efterbehandlingsproccessen (vanligtvis sköts det i Lightroom) för att sedan ta ut de bilder som ska till retuscheringsprocessen.

Videon nedan visar hur man kan arbeta effektivt i Lightroom för att först välja ut de bilder som man vill arbeta vidare med, för att sedan exportera ut det färdiga resultatet.

What's your reaction?
Älskar det
100%
Gillar det
0%
Vill ha
0%
Har
0%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response