Now Reading
Serif Affinity Photo ett värdigt alternativ till Photoshop

Tänker man bildbehandling och retuschering så är det 99% Photoshop som man har top of the mind. Serif Affinity Photo är hack i häl och har en mängd funktioner som underlättar det dagliga arbetet, slår t.o.m Photoshop på många områden.

Finns ett behov för Serif Affinity Photo?

Photoshop har funnits i åratal och förfinats till en extremt bra mjukvara som integreras enkelt mot de andra Adobe produkterna. Dock så är inte Photoshop perfekt och det här Serif Affinity är med och slåss. Bristen på effektiva och logiska flöden i Photoshop där man måste in och göra en hel del förinställningar och sedan klicka sig igenom ganska obegripliga sammanhang gör det till en svår mjukvara för nybörjare. Tröskeln och banan för att bli bra är lång. Serif Affinity Photo tar tillvara på dessa svagheter och förenklar arbetsflödet utan att tumma på avancerad funktionalitet. Det kommer bli riktigt spännande att följa den här programvaran för det finns några riktigt fina funktioner i Serif Affinity Photo som man tycker borde vara standard i Photoshop. Sedan är det ett stort plus för priset och att man inte behöver binda sig till en prenumerationstjänst vilket man gör med Photoshop.

För både PC och Mac

Yes den stora nyheten är att Serif Affinity Photo kommer nu komma till PC, förut är det bara Mac ägare som fått njuta av programvaran. Det är en stor nyhet för nu kan man få ett program som har avancerade funktioner till ett bra pris på bägge plattformarna.

serif-affinity-photo-2

Användargränssnittet

Gränssnittet är riktigt bra utformad och de som regelbundet använder Photoshop eller Paintshop Pro kommer att vara väl bekant med layouten i användargränssnittet för Serif Affinity Photo. Ner till vänster hittar du en lodrät lista över verktyg som du förmodligen kommer att känna igen och till höger är en mängd av paletter som kan flyttas, stängas, expanderas / kollapsa. En sak som skiljer mellan affinitet foto och Photoshop är 4 ikonerna i övre vänstra hörnet av gränssnittet som kallas för ”personas”. Varje ger verktyg specifikt för funktionen av en persona, som vi har listat nedan. De liknar de alternativ för användargränssnitt finns i Corel PaintShop Prox X8 men affinitet foto versioner är ännu mer verktygsspecifika än vad som erbjuds i den senaste versionen av PaintShop Pro Corelprogramvara.

Foto Persona – Huvudbildverktyg för redigering och manipulering.
Liquify Persona – ändra bilden med verktyg särskilt utformad för Liquify, förstora, förminska m.m
Utveckla Persona – detta öppnas som standard när RAW-bildfiler är öppna och kan kopplas till från raster lager. Den innehåller verktyg som tillåter användaren att justera tonen och övergripande utseendet på bilden.
Exportera Persona – detta område ger användarna bättre kontroll på exporten av sina bilder.

Importera bilder kunde inte vara enklare och de som är bekanta med andra fotoredigeringsprogram som erbjuds av tillverkare som Corel och Adobe hittar snabbt runt i gränssnittet. En icke-förstörande lager-system innebär redigeringar / ändringar kan göras utan att ändra den ursprungliga bildfilen och justeringar som nivå, ljusstyrka, kurvor etc. finns i överflöd.

serif-anvandargranssnitt

Några av fotofunktionerna

– Levande förhandsvisningar, levande verktyg, realtid redigering
– För- och efterbehandling tillsammans i en app
– Panorera och zooma på 60fps även med stora bilder
– Pro färg modeller, end-to-end management
– Full uppsättning av 16-bitars filter
– Delpixel precision, pixel-perfekt fästfunktionen
– Pro filformat som PSD stöds
– 8000 + steg går ångringshistoriken
– Anpassningsbara verktygsfält och dynamisk paneler
– Uppgift-fokuserad arbetsytor (personas)
– Multi-dokument, flikar, panel gränssnitt
– Flyta, docka och anpassa dina verktyg paneler
– Arbeta i fönsterläge eller avskilda läge
– Tips Line beskriver genvägar och tips
– Sammanhanget verktygsfält och sammanhangsmenyer
– RAW-bild stöd och förbehandling
– Olika justeringar och lins korrigeringar
– Detaljerad bildinformation
– Utvecklingsverktyg
– Olika bild redigering och retuschering verktyg
– Levande lagereffekter
– Levande blandningslägen
– Levande justeringslager
– Färghantering
– Färghantering
– Färghantering
– Avancerat arbetsflödesverktyg tillgängliga

Bra inline hjälp

Serif Affinity Photo har förstått att man behöver hjälp lite här och där och gör ett strålande jobb i mjukvaran att faktiskt hjälpa användarna att förstå vad man ska göra eller rekommendera vad som är vanligt att göra. Det här är en guldgruva när det gäller att lära sig bra arbetsflöden!

Några andra extremt bra funktioner i Affintity Photo

En funktion som verkligen sticker ut ur mängden bland alla användbara funtkioner är live redigering eftersom det är otroligt användbart, tidsbesparande och imponerande! Live redigering fungerar bra utan någon som helst tendens till fördrökning eller annan typ av ”lag”. Om du undrar vad live redigering är, är det i princip möjligheten att se förhandsvisningar live i stället för att behöva justera vissa inställningar, vänta på att de ska träda i kraft sedan gå tillbaka och ytterligare justera inställningarna.

Andra användbara funktioner inkluderar möjligheten att arbeta med en delad skärm så att du kan se den före och efter resultat sida-vid-sida. Du kan även dra i en fördelningslinje för att se mer eller mindre för före och efterresultatet. Photoshop PSD-filer kan även importeras och exporteras i Serif Affinity Photo utan några problem.

Programvaran är otroligt snabb, intuitiv och lätt att lära och som ett resultat, det är väl värt att spendera lite tid att få att verkligen veta hur det fungerar så att du kan använda den till sin fulla potential. Plus, överflödet av välbekanta verktyg och filter i kombination med nya funktioner som live redigering gör det till en programvara som ser ut som den har förmågan att konkurrera Photoshop på många sätt.

Exempel på hur man frilägger hår

What's your reaction?
Älskar det
33%
Gillar det
0%
Vill ha
33%
Har
17%
Gillar inte
17%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response