Now Reading
Google Tilt Brush ger helt nya möjligheter till fotograferingen

Vet ni vad Google Tilt Brush är? Ni kommer bli inspirerade och trilla av stolen när ni ser det senaste in VR teknik. Så hur man kan använda sig av VR teknik inom fotografering?

VR är en idag en teknik som gör stora framsteg och även helt oanade möjligheter när det gäller produktion av media. VR som medium har funnits med ett bra tag och och främst inom fotografering. Stillbildsfotograferingen så har det funnits i många år och t.ex Google företagscenter är uppbyggt av stillbilder som sedan rendreras i en VR vy.

Men senaste tekniska framstegen möjliggör att vi kan själva sätta på ett par VR glasögon och interagera med en VR värld. Min första erfarenhet av det var när jag besökte Dali museumet utanför Tampa i USA. Occulus rift hade byggt upp Dalis konstverk i en VR miljö och den var superhäftig att gå runt i och interagera.

Google Tilt Brush skapar en ny dimension till kreativitet

Enkelt så är det som att förvandla Photoshop till ett VR verktyg och börja måla i VR världen. Det är supercoolt och ger form och färg en helt ny innebörd och möjligheter.

I Google Tilt Brush så hittar du dynamiska penslar som du tar från en virtuell palett, användargränsnittet är enkelt och liknar till mångt det som du hittar i Photoshop eller Serif Affinity.

Hur kommer Tilt Brush hjälpa fotografer?

Det finns en rad olika möjligheter genom Google Tilt Brush. T.ex så kan man göra skisser på t.ex modellsessioner innan man tar den. Har modellen även VR utrustningen så kan denna träna på de poserna inför sessionerna så slipper man stressen av det inte kommer gå så bra.

Google Tilt Brush ger även möjlighet till att kunna modellera upp hur belysningen skall vara och även spara denna om resulutatet är lyckat. Det blir lätt att förstå hur man ska sätta upp blixtar och objektiv, avstånd och vinklar.

Google Tilt Brush vid utbildning

Bildkomposition är något få faktiskt över sig på, oftast de som går på dedikerade fotoskolor får lära den absolut viktigaste delen av fotografering. Men i och med Google Tilt Brush så kan man helt plötsligt börja öva sig på bildkomposition på ett nytt sätt. Att kunna gå runt objekt, förlytta objekt för att förstå vad som utgör en bra vinkel blir helt plötsligt enkelt utan att man behöver gå ut och prova det med kameran.

För utställningar?

Själva VR tekniken är ett nytt sätt att kunna skapa riktigt häftiga fotoutställningar med, vi ser framför oss hur man går fram till ett foto och helt plötsligt är man en del av fotografiet och kan röra sig bland objekten i det. En VR bild säger än 1000 bilder 😉 eller hur var det nu…

Var kan jag köpa Google Tilt Brush?

Idag så behöver du utrustning från HTC med namnet VIVE
htc-vive

Utrustningen kommer landa på ca 9000 kr när den släpps i Sverige, utöver det så behöver man även ett konto på Steam för att kunna ladda ner Google Tilt Brush, vi hoppas att det kommer releasas på fler marknadsplattformar än bara Steam.

What's your reaction?
Älskar det
0%
Gillar det
0%
Vill ha
100%
Har
0%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response