Now Reading
Sex tips för att hyra fotostudio

Idag kan nästan alla fotografera i studio. Om du är sugen så kan du gå en studiofotograferingskurs, eller kanske hyra en studio direkt och testa dig fram. Man blir lätt beroende 🙂 När du bestämt dig för att fotografera dina vänner, familjen eller modeller i en fotostudio bör du tänka på en del saker när du hyr studio.
Utrustning i fotostudion

En del fotostudios hyrs ut utan att det ingår studioblixtar eller lampor. Se till att få reda på totalpriset med alla tillbehör du behöver. Det bästa är såklart att hyra en fotostudio där allting ingår i priset.

Studions storlek

Är fotostudion tillräckligt stor? Se till att det finns plats för rekvisita, kläder, smink och annat du kan behöva. Finns det stolar eller fotöljer där dina modeller kan vänta och vila? FInns det toalett och kyl? Se också till att själva fotograferingsytan är minst 4 meter lång så att du kan ta helkroppsporträtt utan att gå in i väggen.

Pris

Vad är mest prisvärt? Att hyra  en heldag och dra dit alla du känner? Eller kanske teckna ett förmånligt abonemang på studiotimmar om fotostudion erbjuder detta. Det kan skilja många hundralappar.

Öppettider

När är fotostudion öppen? Kan du hyra kvällstid och på helger? Hur sker öppning och stängning? 

Dolda kostnader

Ingår bakgrundspapper? Tillkommer några okända avgifter för hyra av synksändare eller blixttillbehör?

Kunskap

Vem driver studion? Är det en fotograf som kan själv använder studion, eller är det någon som inte vet alls hur en blixt fungerar?

Tänk på att man oftast sätter ljus med paraplyer eller softboxar när man är ovan. Två snabba tips är att ljussätta ca 30 cm ovanifrån modellens ögonhöjd, 45 grader från sidan, plåta 10cm underifrån ögonhöjden, och att anväda raster på bakgrund, och på en blixt riktad bakifrån modellen.

http://citystudios.se

What's your reaction?
Älskar det
33%
Gillar det
0%
Vill ha
0%
Har
0%
Gillar inte
67%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response