Now Reading
Fujifilm X-T10

Overview
Tillverkare

Fuji

Lanseringsår

2015

Typ av kamera

Systemkamera

Megapixlar

16,3

Lagring

Secure Digital, Secure Digital HC, Secure Digital XC

Positivt

- JPEG-bilder erbjuder tilltalande färger

- Bra bildkvalitet vid både låga och höga ISO-tal

- Gott om fysiska kontroller gör för en engagerande skytte erfarenhet

- Gedigen byggkvalitet, samtidigt bibehålla en låg vikt

- Filmen simulering lägen är praktiska och mycket roligt att använda

- På-sensor PDAF ger snabb och korrekt fokus

- Uppsjö av assignable knappar gör det enkelt att anpassa kameran till din skytte stil

- Kontinuerlig AF är effektiv med en enda AF punkt i centrala PDAF ram

- Anpassningsbar Q meny möjliggör enkel åtkomst av huvudfunktionerna

- Extremt tyst och diskret att skjuta med

- Fullständig manuell kontroll under videoinspelning

- Massor av stora X-mount glas tillgängliga

- Camera Remote app är robust och enkel att använda

- I kameran Raw-bearbetning erbjuder en hel del Redigeringsalternativ i farten

Negativt

- Buffert under 8 fps burst är mycket begränsad

- Maximalt ISO begränsat till 6400 när du fotograferar Raw

- Ansikte upptäcka och föremål spårning i kontinuerlig AF för långsam och ojämn till vara nyttig

- Dålig bildkvalitet

- Överkänsliga öga sensor

- Ingen pekskärm

- 16MP sensor ut löses genom de många X-T10 konkurrenter

Our Rating
User Rating
Rate Here
Byggnadkvalité
Ergonomi och handhavande
Funktioner
Bildkvalité
Slutssats

Fujifilm gör nisch kameror. X-T10 använder en flera år gammal 16MP X-Trans APS-C sensor. Det inte skjuta 4K, eller ens erbjuda särskilt bra HD-videokvalitet. Trots ett tappert försök från dess ingenjörer, kan inte det på ett tillförlitligt sätt spåra även ämnen över hela bildrutan att hålla dem i fokus där de flyttar till i kontinuerlig AF. Och sin out-of-kameran jpeg ser ibland trevligare än bearbetat Raw-filer. Så vem ska köpa det?

Svaret är den som söker en digital kamera som känns, hanterar och skjuter ut, också en själva kameran och inte en elektronisk anordning. På papper, kan erbjudanden från andra märken som Sony, med a6000, Nikon med D5500 och Olympus med O-MD E-M10 tyckas mer tilltalande eller kan. När det gäller video, nämnde alla ovanstående är mer kapabel, och samma kan generellt sägas om fortlöpande fokuslägen utanför single-point AF-C. Men från min erfarenhet efter att ha skjutit med alla dessa kameror, X-T10 är fällt den mest njutbara av gäng att använda.

Fujifilm gör kameror för människor som älskar kameror, inte specifikationer. X-T10 är en kamera som kommer att tvinga dig att sakta ner ditt skytte. Det är inte för att säga inte gör det en bra kamera för fotografering åtgärder. 8 fps burst, medan begränsade av sin 1 SEK buffert, förutsatt fungerar med kamerans AF system att hålla fokus på ens snabbt rörliga motiv, att du kontinuerligt reframe att hålla din centralt belägna AF punkt över motivet. Jag vill inte att misskreditera tekniken i X-T10. Så länge du manuellt välja och använda en av 15 fasen upptäcka punkter som ligger i mitten av bilden, är kameran kapabel att förvärva och bibehålla fokus i de flesta situationer med rörliga mål. I enda AF, det också finner och fokuserar på ansikten helt enkelt. Mirrorless innebär AF stämmer också. Men samtidigt, det är också extremt lätt och angenämt att fokusera manuellt.

Our Rating
User Rating
1 rating
You have rated this
Fujifilm X-T1 var en landmark kamera många sätt, med det är extremt högupplöst elektronisk sökare, bra bildkvalitet, väder förslutna kropp och engagerande styrsystem (vi även gav en Gold award). Det är ganska vanligt för kameran företag att följaupp framgångsrika lanseringar av high-end produkter, såsom X-T1, med en något-strippad, mer prisvärt alternativ som använder många av samma komponenter; ett yngre syskon, om du kommer. Fujifilm X-T10 är just detta.

I sin kärna är de samma 16MP X-Trans CMOS II APS-C sensor och EXRProcessor II.Det bär SLR-liknande tradition (i motsats till Fujifilm mer avståndsmätare-liknande kameror), och erbjuder gott om kontrollpunkter, anpassningsbara knappar, en tilting LCD och naturligtvis Fujifilms älskade film emuleringar. Fujifilm syftar det till hobby och en yngre generation av kreatörer: i huvudsak de som kanske inte har råd med  X-T1, men fortfarande vill ha samma bildkvalitet.

What's your reaction?
Älskar det
0%
Gillar det
0%
Vill ha
0%
Har
0%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response