Now Reading
Nikon Coolpix AW130 – en smidig semesterkamera

Overview
Tillverkare

Nikon

Lanseringsår

2015

Typ av kamera

Kompaktkamera

Megapixlar

16

Lagring

SD Memory Card, SDHC Memory Card, SDXC Memory Card

Positivt

- Litet och smidigt format
- Bästa vattentätheten bland kompaktkameror
- Robust och stöttålig
- Smarta funktioner
- Priset för Nikon Coolpix AW130 är suveränt!

Negativt

- Bildkvalitén i mörker
- Vitbalansen i mörker tenderar till att gå för mycket åt rött och orange

Our Rating
User Rating
Rate Here
Byggnadkvalité
Ergonomi och handhavande
Funktioner
Bildkvalité
Slutssats

Nikon Coolpix AW130 är en suverän liten kompaktkamera att ha med sig på sin semester. Bildkvalitén är som man kan förvänta sig av en kompaktkamera i den här prisklassen men den har så många fina fördelar för hela familjen!

Our Rating
User Rating
2 ratings
You have rated this

Nikon Coolpix AW130 är en kamera som jag av en slump fick chansen att tillbringa med under 2 veckor. Men det var en perfekt liten kamera!

Ok så kom till Florida och givetvis lite fukt och höga temperaturer. Min Sony A orkade inte med utan tokvägrade…precis allt!

Så vad att göra? Jo tänka om och inse att det finns andra alternativ som inte behöver vara svindyra utan passar perfekt vid alla tilfällen, om man inser att man måste kompromissa kvaliten förstås. För det är just det det handlar om. Att kompromissa en mängd saker framför alla andra när man köper en kompaktkamera av den här prisklassen. Men ångrar inte att Nikon Coolpix AW130 finns i ägorna för den kan en hel del som inte mina dyrare systemkameror kan 🙂

De största fördelarna med Nikon Coolpix AW130

Ok det är en liten multikamera på alla fronter och man kan bara gratulera Nikon för att lyckas kombinera en solid liten kamera med bra användarvänlighet och bra bildstabilisator.

Så när man är på semester med familjen så är det bara stoppa Nikon Coolpix AW130 i byxfickan och sedan tuta och köra. Man behöver aldrig vara rädd för att den ska gå sönder! Den är både vattentät så att man kan simma med den i poolen eller det salta havet (kör den i sötvatten om ni har haft den i saltvatten…annars går den sönder efter ett tag som med allt man har i saltvatten…)

Nikon Coolpix AW130 är också en stötsäker kamera så man behöver inte vara så rädd att ge den till sina ungar som kan latja runt och utveckla sitt fotosinne. Nej man blir van snabbt att man inte behöver vara så rädd om den här kompaktkameran för den håller i vått och torrt! Mycket bättre än de flesta andra kompaktkameror från samma segment som vi har testat.

De olika lägena som de flesta kompaktkameror har är relativt onödiga eftersom Nikon Coolpix AW130 har ett läge som till 95% känner av vad man fotar. Riktigt enkelt med andra ord och bildkvalitén brukar oftast bli bra med sina 16 megapixlar.

Det finns även en hel del efterbehandlingseffekter direkt i kameran om man hinner med 😉

En av de bättre funktionerna är att koppla ihop Nikon Coolpix AW130 med sin smartphone, det är faktiskt samma typ av koppling som Nikon har på en del av sina systemkameror och den funkar riktigt bra, mycket bättre samma typ av system som man hittar på Nikons systemkameror, så det var en riktigt positiv överraskning.

GPS modulen som är inbyggd är i mångas ögon en ganska onödig sak men den har en annan liten fin funktion och det är att man får upp en karta på området som man befinner sig på. Givetvis kan man geotagga bilderna.

Nikon-coolpix-aw130-review-tour-sides Nikon-coolpix-aw130-review-tour-front Nikon-coolpix-aw130-review-tour-back Nikon-coolpix-aw130-review-tour-top

What's your reaction?
Älskar det
0%
Gillar det
0%
Vill ha
20%
Har
80%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response