Now Reading
Nikon D5 ett mästerverk

Overview
Tillverkare

Nikon

Lanseringsår

2016

Typ av kamera

Systemkamera

Megapixlar

20,8

Lagring

XQD eller Compact Flash memory

Positivt

- Vilket kamera, orden saknas det är ett mästerverk
- Hastigheten i autofokusen är spot on
- Många fokuspunkter på D5án
- Riktigt bra batteritid med ca 3700 exponeringar på en laddning

Negativt

- Tung med sina 1,4 kg
- Skulle kunna ha några fler megapixel
- D5 saknar en del innovativ funktionalitet

Nikon D5 är det få som har ungått både till kvalité och till prislapp men oj det här är kamerornas rolls royce inom high end segmentet och mna får mer än vad man betalar för.

D5 är Nikons nyaste professionella DSLR.

Det förbättrar den gamla D4s med en snabbare 12 FPS bildhastighet som är kritisk för sport och har ett galet högt ISO.

Nikon D5 har 20,8 megapixel med högsta iso på 3,280,000 <- Yes ni såg rätt mina damer och herrar, galet mycket! Det finns många omvändningsområden för så pass hög iso.

En annan nyhet som gynnar för D5án t.ex sportfotografer är den nya 153 punkters autofokus systemet som inte kommer missa många bilder när det gäller autofokusen. Toppa det med att man individuellt styra 55 av dessa, ja ni förstår kapaciteten av den här kameran. Givetvis går det att styra på nivåer av 25,72 eller 153 dynamiskt eller 3D tracking, gruppområdes AF, autoområdes AF. Det finns många alternativ som passar de flesta scenariorna när man fotar. För att man ska kunna hålla kvalitén med så många fokuspunkter så har man tryck in en ny ASIC(dator).

Nikon D5 toppas med en Expeed 5 bild processor och en sekundär processor är för enbart autofokusen. Så man kan räkna med den högsta kvalitén på bilderna t.o.m i mörka förhållanden.

nikon-d5-video

Nikon D5 bildhastighet

Visst går det undan när man fotar med en D5, 12 bilder i sekunden på standardinställning upp till 14 bilder i sekunden. Den här hastigheten bör kunna fånga det mesta. Givetvis är buffern viktig men i D5án så kan man hantera 200 nef bilder i följd.

Produktvideo för Nikon D5

Storleken på kameran

Nikon D5 har ökat något i storlek, att få ett par millimeter bredd, en millimeter i höjd och drygt två uns i vikt (59 gram). Bakre displayen har förblivit samma storlek, 3.2″ diagonalt, men dot antal har ökat från 921k-2,359k och den D5 displayen får nya touchscreen funktioner för uppspelning och textinmatning. Dessutom sökaren har sett en förbättring av förstoring från 0.7 x 0,72 x och okularet adaptern är nu löstagbar. Sökaren är inte bara större, men också har förkortat blackout tid och minskat bild oskärpa jämfört med den D4S sökare.

Det finns en handfull ändringar av hur kamerahuset hanteras också, med små förändringar i ergonomi, knapplayout och tillägg av två mer funktionsknappar (en är på framsidan av kameran och en är till vänster om bakre displayen). Nikon D5 har också en snabbinställningsfunktion som gör att man kan ladda instä

Naturligtvis, är D5 kompatibel med Nikons nya radiofrekvenser kan SB-5000 Speedlight flash, av vilka 18 kan fjärrstyras utan en direkt siktlinje på en räckvidd på upp till 98 fot (30 meter) av en WR-R10 trådlös remote controller bifogas Nikon D5 via en WR-A10 adapter.

Nikon-d5-insidan

Arbetsflöde med Nikon D5

Att kunna hantera filer är kritiskt för en fotograf på fältet, man ska kunna hantera och skicka dessa blixtsnabbt. Nikon D5 är klarar uppgiften bra med dess inbyggda LAN-funktioner. Med en förbättrad 1000 Base T Ethernet-port överför D5 filer på upp till 400Mbps, vilket är 1,5 x snabbare än den D4S överföringshastigheter. Och USB-porten har uppgraderats till SuperSpeed USB 3.0, vilken supportar upp till en 5Gbps länk jämfört med 480Mbps för D4S’ Hi-Speed USB 2.0. Trådlösa hastigheter är också förbättrat från 30 till 130Mbps när du använder den nya trådlösa sändaren WT-6A. WT-6A stöder IEEE 802.11ac standard och har en anslutning avstånd 200 meter. Enheten kan överföra bilder till en FTP-server eller dator, och i HTTP läge kan användas för att driva kamerakontrollern med livevyn, starta och stoppa videoinspelningar m.m

Om du väljer den dubbla-XQD varianten av Nikon D5, får du upp till 35% snabbare läs och skriv hastighet jämfört med Compact Flash kort

Video

Tillsammans med nya Nikon D500 är D5 den första Nikon DSLR som kan fånga 4 K Ultra HD-video. Tack vare sin EXPEED 5 bildprocessor, kan D5 fånga 4K video (3840 x 2160 upplösning) på upp till 30 fps. Nikon D5 kan spela in upp till tre minuter av 4K-video på en gång och överföra videon i kameran till dess minneskort eller samtidigt till en extern inspelningsenhet. D5 har också en okomprimerade HDMI ut, live-vy och hörlurar/mikrofon anslutningar. Förutom mikrofon anslutningen har Nikon D5 en inbyggd stereo mikrofon med tjugo nivåer av känslighet.

D5 kan spela in video från ISO 100 till ISO 3,280,000, Nikon D5 kan använda nästan alla ISO-intervaller och ge fotojournalister nära mörkerseende vid videoinspelning. När du videofilmar 4K, kan du också spara en stillbild som en 8-megapixel bild om man vill t.ex arkivera, som ger ännu mer mångsidighet för multimedia fotografer. D5 inkluderar dessutom följande nya video funktioner: platt bildkontroll, en dedikerad filminspelningen menyn, Auto ISO (från ISO 200 och uppåt) och smidig exponeringskompensation.

Med flera område D-film erbjuder Nikon D5 valbara områden för inspelning av video. 4K video är endast tillgänglig i en bildstorlek, men Full HD video finns i tre olika alternativ: FX-baserade filmformat som använder den fulla bredden av den FX field-of-view, DX-baserade vilka grödor i 1,5 x, och 1920 x 1080 beskära vilka grödor i ännu längre. 4K filmen bildområdet (3840 x 2160) är nästan samma som DX-baserade grödan.

What's your reaction?
Älskar det
0%
Gillar det
0%
Vill ha
100%
Har
0%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response