Now Reading
Nikon d800 en prisvärd proffskamera

Overview
Tillverkare

Nikon

Lanseringsår

2012

Typ av kamera

Systemkamera

Megapixlar

36.3 megapixlar

Lagring

Compact Flash (Type I), SD/SDHC/SDXC UHS-I compliant

Positivt

- Klassledande bildupplösning på 36,3 MP (med D800E som erbjuder något överlägsen upplösning)
- Enastående hög ISO prestanda i både JPEG och Raw-filer
- Hög kvalitet JPEG-bilder på standardinställningarna (med D800E som erbjuder något överlägsen detalj)
- Brett dynamiskt omfång Raw-filer
- Konsekvent tilltalande mätning och vita balans resultat
- Mycket gedigen byggkvalitet och bra ergonomi / hantering
- Snabb och lyhörd kamera när du justerar inställningar
- Kraftigt förbättrad live-vyn drift (jämfört med D700)
- Dubbla SD/CF-kortplatser
- Omfattande kamera anpassningsalternativ
- DX, 1,2 x och 5:4 gröda lägen
- 100% sökare täckning
- Inbyggda blixten utlösa trådlöst Nikon Speedlight enheter
- Auto ISO urval kan kopplas till lins brännvidd
- Väldesignade, lättillgängligt menysystem
- I kameran raw-bearbetning
- Bra video specifikationen och utgång
- Förmåga att mata okomprimerad HD-video till en extern brännare
- Knapp-driven fin kontroll över bländare i videoläge
- Dual axis virtuella horisonten
- USB 3.0-port

Negativt

- Relativt långsamt 4 fps serietagning i FX-läge (6 bps med extrabatteri grepp i DX-läge)
- Långsam AF i live view och videolägen (jämfört med fas-identifiering)
- Bakre LCD benägna att bländning i starkt solljus, trots ny design
- Fina detaljer i live-vyn förstoringar kan vara benägna att få artefakter
- Vid fotografering i live view, är skärmen blackout tills data skrivs till kortet
- Nya "förenklade" AF lägesomkopplaren kräver mer åtgärder för att växla mellan AF-S, AF-C och AF-området lägen (jämfört med D700)
- Någon motsvarighet till Canons "liten RAW" alternativ
- ISO-knappen i något tafatt läge för användning i skjutställning
- Skytte okomprimerad video till brännaren via HDMI är inte lika användarvänligt som vi skulle vilja

Our Rating
User Rating
Rate Here
Byggnadkvalité
98%
100%
Ergonomi och handhavande
99%
100%
Funktioner
95%
100%
Bildkvalité
98%
100%
Slutssats

På många sätt hade D800 ett svårt lag att följa i 12MP D700, som var (och fortfarande är) en av de bästa multitalanger av någon DSLR vi någonsin använt. Begäran av vissa Nikon användare för en högre upplösning modell utan hinder, det fanns inte mycket vi skulle ha velat se ändra i en uppdaterad modell. Tack och lov, Nikons förhållningssätt till D800 har följt en liknande sätt att tänka.

En majoritet av sakerna vi tyckte om D700; dess hantering, vettiga gränssnitt och mycket imponerande höga ISO-prestanda har behållits i D800. Fysiskt, visas de två kamerorna nästan identiska. På utsidan åtminstone representerar D800 en förfining, snarare än översyn av föregångaren väl respekterad.

Vi menar inte att antyda att Nikon har valt att vila på sina lagrar, emellertid. Långt därifrån. Förändringarna på insidan av kameran är svårt att överdriva, det mest uppenbara naturligtvis att dess 36.3MP sensor, som erbjuder tre gånger pixelantal av tidigare generationers 12MP CMOS chip. Men finns det fler. D800 delar många funktioner och specifikationer med sin storebror, Nikon D4. Live-vyn nu känns som en integrerad funktion i kameran, snarare än en eftertanke och D800's video spec är en av de mest attraktiva för alla nu befintliga DSLR. Dubbla SD/CF-kortplatser ger inte bara media flexibilitet utan alternativet i kameran bilden säkerhetskopior. Införandet av en sökare med 100% täckning är en annan Välkommen uppgradering över D700.

Och igen, mycket av vad vi tyckte om D700 är fortfarande betryggande närvarande på D800 och D800E. Det har skett några förändringar, naturligtvis, men den överväldigande majoriteten är förändringar till bättre, att hjälpa dig att arbeta mer effektivt och framgångsrikt. Det enda vi verkligen önskar D800 hade ärvt var en något snabbare framer åt. Trots 4fps kommer att vara tillräckligt för många fotografer, vet vi från att tala för yrkesverksamma att högre bildfrekvenser skulle ha varit mycket nyttig.

Med D800 anländer i kameran butiker tillsammans med dess främsta konkurrent, Canon EOS 5D Mark III, vi har två bra byggd fotografiska verktyg som klarar av enastående bilder. Medan 36MP D800 har resolution fördel över dess 22MP rival, är det klokt att ta del av andra skillnader, som maximal bildhastighet; här 5 D Mark III äger kanten på 6fps vs 4fps (FX-läge). Canon har också lyckats ta en mycket komplex AF system och underlätta inlärningen kurva med ett väl presenteras antal förinställningar. D800 räknare med möjlighet att mata okomprimerad HD video och en rad användbara gröda lägen, inklusive APS-C storlek DX format. De flesta särskilt ändå, Nikon har gett en hög slut erbjudande som kommer in på en gata pris som är US$ 500 mindre än 5 D Mark III, som representerar mycket starkt värde för konsumenten.

82%
Our Rating
100%
User Rating
1 rating
You have rated this
När Nikon D800 och D800E presenterades, den specifikation som fick allas uppmärksamhet var och i stor utsträckning fortfarande är massiva pixelantal av deras 36.3MP CMOSsensor. När en måttligt-stora full frame DSLR kropp strävar efter att tå-till-tå med mellanformat kameror och ryggar till en bråkdel av deras pris, andra attribut kan verka sekundära. Men låt dig inte vilseledas. Kommer som en efterträdare till nu 3 1/2 år gammal D700, har Nikon uppdaterat mycket mer än bara upplösningen. D800 har en betydligt mer avancerade funktioner än föregångaren, särskilt när det gäller dess videofunktioner som gör det, papperet i alla fall en livskraftig och frestande alternativ för proffs.

 

Kärnan i D800 är en helt ny Nikon utvecklade sensor som kan skryta med 36,8 miljoner pixlar totalt, med en maximal effektiv produktion av 36.3MP. Dess ISO span är 100-6400 Native, utbyggbart till ett antal 50 (”Lo1”) till 25,600 (Hi2) motsvarande. Nikons högsta upplösningen DSLR hittills, D800/E mer än fördubblar pixelantal av flaggskeppet D4. D800 är potentiellt mycket attraktivt för studio och landskap yrkesverksamma, men bör i förlängningen väcka intresse en stor många entusiasten Nikon användare för av vilka många kanske har ”fastnat” 12MP i år, med en D300, D300seller D700.

Naturligtvis, D800 står inför ett konkurrenskraftigt fält som har gjort betydande vinster också. Arch-rival Canon har nyligen uppdaterat sin bästsäljande full-frame modell till 22.3MP EOS 5D Mark III. Att D800 måste bevisa sig själv en tvingande uppgradering för nuvarande Nikon skyttar är en given. Ännu en blick specifikationerna anger att Nikon har klart varit uppmärksamma till framgång för Canon EOS 5D Mark II och dess video prestanda i synnerhet. Hopp bland de Nikon trogna som D800 matcherna eller överstiger den imponerande hög ISOprestandan senaste Nikon digitala systemkameror samtidigt som resolutionen fördelarna med en mycket högre pixelantal.
Förutom deras sensorer delar D800 och D4 många identiska specifikationer. Även om D800 erbjuder en mycket långsammare maximal bildhastighet vid full upplösning(4fps, jämfört med 11fps i D4) och saknar en del av pro-orienterade ”krusiduller” som inbyggda Ethernetanslutning, den delar samma uppfräschade 51-punkters AF system som är effektivt ner till-2 EV, samma bearbetning motor och nästan exakt samma avancerad videoläge.
What's your reaction?
Älskar det
100%
Gillar det
0%
Vill ha
0%
Har
0%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response