Now Reading
Sigma sd Quattro H en unik spegelös kamera

Overview
Tillverkare

Sigma

Lanseringsår

2016

Typ av kamera

Spegellös

Megapixlar

45

Video

Ja

Positivt

- Nya sensorn
- Litet och smidigt format
- Bra och snabba anslutningar
- Vädertätad
- Sökaren som nästan täcker 100%
- Tål tuffa tag och är vädertätad

Negativt

- Batteritiden
- Högsta ison är låg
- Saknar inbyggd blixt
- Laggar vid snabb bildtagning

Our Rating
User Rating
Rate Here
Byggnadkvalité
Ergonomi och handhavande
Funktioner
Bildkvalité
Slutssats

Sigma sd Quattro H ser ut i dagsläget att bli en mycket bra kamera med tanke på sensorn och storleken. Vi saknar en hel del funktioner men vi förstår att ändamålet är att kunna ta riktigt bra bilder, vara mobil utan extra lull lull. Kameran är svag när det gäller t.ex att fotografera sport eller i dåliga ljusförhållanden. Byggkvalitén på Sigma sd Quattro H är riktigt bra! Den här kameran håller för riktigt tuffa tag och så är den vädertätad.

Our Rating
User Rating
2 ratings
You have rated this

Sigma sd Quattro H är en kamera att hålla utkik efter! Det är en spegellös historia med med hög bildkvalité, många bra funktioner och extremt litet format.
Sigma sd Quattro H är en unik spegellös kamera som tar tillvara det senaste inom teknisk utveckling när det gäller sensorer i en kamera. Sensorn samlar in data i lager vilket gör att den beter sig annorlunda jämfört med en traditionell kamerasensor. Fotografer kan ta bilder i 14 bitars RAW bilder och det i två olika lägen. Det högsta läget kör med 25.6 megapixlar blått, 6.4 rött och 6.4 grönt, resterande lager använder sig av 1.6 megapixlar var. För att kunna arbeta snabbt så använder sig Sigma sd Quattro H DDR3 ram minne vilket möjliggör att man kan fånga ca 10 raw bilder i högsta läget i en följd.

ZPR-sigma-sd-quattro-back-lcd-600px

Autofokusen på nya Sigma sd Quattro är snabbt med phase detection för att hög fokushastighet och kontrastmätning för hög fokuskvalité. En annan nyhet är att man har uppdaterat vitbalansen mot förra generationens kameror, den ska nu vara avsevärt mycket bättre.

Iso-känslighet för nya Sigma sd Quattro ligger på 100-6400 vilket många reagerar på eftersom många av de andra tillverkarnas kameror har mycket högre iso-tal. Med tanke på formatet och sensorn så är det här mycket väl godkänt!

ZPR-sigma-sd-quattro-h-top-600px

En sak som vi brukar direkt försöka förstå är hur batteritiden är på den här typen av kamera, historiskt sätt så brukar de inte vara bra. Ca 300-500 bilder på en laddning. Sigma sd Quattro H använder sig av litium-jon batteri som är en industristandard. Vi vet inte i dagsläget men vi antar att batteritiden inte kommer vara anmärkningsvärt bra. En fördel är att man kan köpa ett batterigrepp som ger mycket bättre batteritid och kanske även skönare om man har lite större händer eller objektiv på kameran.

ZPR-sigma-pg-41-600px

En annan positiv sak med Sigma sd Quattro H är anslutningsmöjligheterna, de är blixtsnabba! Sigma har nog tänkt på de fotojournalister som vill ha mobilitet och snabbhet i fokus.

Om man behöver inbyggd blixt så får man leta efter en annan kamera eftersom Sigma sd Quattro H helt saknar det. Vi antar att det även skulle vara en stor batterislukare, där batteritiden redan är begränsad i dagsläget för Sigma sd Quattro H.

What's your reaction?
Älskar det
0%
Gillar det
0%
Vill ha
100%
Har
0%
Gillar inte
0%
About The Author
Profilbild på Daniel Norin
Daniel Norin
Comments
Leave a response

Leave a Response